8 Mayıs 2011 Pazar

Bundan Da İbret Alalım Mı Dar Kafalılar ?!


ABD'nin Nashua kasabasında Mike Adasczik isimli bahçıvan kestiği meşe ağacında böyle üzgün msn ifadesi gibi bir şekil görünce çok şaşırmış.Bir de "On yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey görmedim. Bir daha ağaç kesmeyeceğim." demiş...
 
Haberi 3 Nisan tarihli Vatan Gazetesi'nde gördüm. Peki neden blogumda bu olay hakkında bir yazı yazacağım? Olay bana çok ilginç geldiğinden olabilir. Ama HAYIR ilginç falan değil. Olasılıklar dahilinde bir şey. Zaten yazacaklarım da bu olayla ilgili değil. Bu olayı sadece benzer örnekleri eleştirmek için kullanacağım...
Zaman zaman haberlerde çıkar, mail kutunuza gelir böyle şeyler. Genelde bal peteğinde, kesilen domateste, balığın üzerinde, ineğin üzerinde falan, orada burada Arapça olarak Allah yazısı çıkması üzerinedir bu haberler.
"Hııı ne yani sahte mi onlar diyorsun ?" derseniz; Hepsi değil ama bir kısmı sahte diyebilirim.
Neden hep Arapça olarak çıkar bu Allah yazıları? Gayet basit bir şekil olmasından olabilir mi? Bence evet. Buna insanların görüntüleri kalıplara sokma özelliğini de eklerseniz, kişiler dalga yapan bir şekli Arapçadaki Allah yazılışıyla bağdaştırabilirler çok rahat.
Görüntüleri kalıplara sokmak birçok hayvanda görülen bir davranıştır. İnsanlardan örnek verecek olursak; duvardaki rutubet lekelerini ve bulutları sık sık insan yüzüne benzettiğiniz olur. Neden? Çünkü günlük yaşamda, çevrenizdekilerle iletişiminizde, karşınızdakileri yüzlerinden tanırsınız, tepkilerini yüzlerinden okursunuz...Gözlerinin sürekli yüzler arar. Bu yüzden zihniniz çok alakasız görüntüleri yüz olarak algılayabilir.MSN de kullandığımız ifadeler bir insana ne kadar benziyor, bir düşünün. Burnu olmayan, sarı tenli,saçsız, kaşsız, kocaman gözleri olan bir insan görmedim ben hiç...Ama insan yüzünde göze en çok çarpan öğeleri ( dairesel bir şeyin içinde 2 göz ve 1 ağız ) içerdiğinden, böyle saçma sapan çizimleri duygularınızı ifade etmek için rahatça kullanabiliyorsunuz MSN'de. Dediğimi daha iyi anlamak için şu linkteki resimlere bakın, sonra devam edin yazımı okumaya; http://www.interesan.com/resim/20024/Yüzleri_KeÅŸfet
Nasıl? Zorlarsanız yüzlere benziyorlar değil mi?
Arapça yazılmış Allah, Türkçe yazılmış olana göre çok daha basit bir şekil olduğundan çevredeki gelişigüzel şekillerden Allah yazısı çıkarabilirsiniz.
Benzer şekilde Atatürk'ün profil silüeti (Yandan görünür hani dağların gölgelerinde, dağlarda, bulutlarda falan... Normal şartlarda bir kişiyi sadece profil silüetinden yola çıkarak tanımak zordur. Ama bir toplumda resmi dairelerde, okullarda, paralarda vb bir çok yerde bir kişinin yüzü varsa, o toplumdaki insanlar da bu kişinin profil görünümündeki belli baskın özelliğini(Örneğin Atatürk'ün profilinde burun baskın özelliktir) baz alarak yine gelişigüzel şekilleri, o kişinin profil silüeti olarak algılayabilir kolayca. Okulda Atatürk, resmi dairelerde Atatürk, ders kitaplarında Atatürk, kağıt paralarda Atatürk, madeni paraların arkasında Atatürk(Özellikle bu zihnimizi çok etkiler çünkü madeni paralarda Atatürk'ün profil silüeti basılır genelde.), her yerde Atatürk...Bu yüzden, ilkokuldan itibaren günlük yaşamımızda sürekli Atatürk'ün yüzünü gören bizler, gelişigüzel şekillerden Atatürk profili çıkarabiliyoruz.
Neden böyle gelişigüzel şekilleri kalıplara oturttuğumuzu anlamışsınızdır sanırım böylece."Hepsi değil ama bir kısmı sahte" demiştim ya; işte o sahteler nasıl yapılır ondan bahsedeyim şimdi de...
Çok kolay aslında. Sonuçta Arapça Allah ana hatlarıyla çok basit bir şekil olduğundan siz de kendi "mucize"lerinizi yaratabilirsiniz. Çünkü bunlara mucize gözüyle bakan dar kafalılar var. Meyvelerde, sebzelerde vb bitkilerde sık sık görülür bunlar. Daha çok bu bitkilerdeki yaralardan olurlar. Bir bitkiye dalından koparmadan, bitkinin özelliklerine göre çeşitli şekillerde, Arapça Allah yazısına benzeyecek şekilde yaralar açarsanız ve yaraların üstü kapanana kadar beklerseniz oldu size "mucize meyve".
Bal peteğinde oluşan kabartılarda çıkan bir Allah yazısı en çok bilinenidir. Gayet de basitti bunu yapmak. Tam hatırlamıyorum ama ya Allah yazcak şekilde şekerli su sürüyordunuz arılar peteklerinin üstünü kapatmaya başlamadan önce, ya da tam tersi, her yerine sekerli su sürüp yalnızca Arapça Allah şeklinde bir yere sürmüyordunuz. Sonuç olarak da arılar şekerli su sürdüğünüz (Ya da sürmediğiniz. Hangi biriydi unuttum ) yerdeki altıgen deliklerin üzerini diğerlerinden önce kapatıyorlar ve peteğin üzerinde Allah şeklinde bir kabartı oluşuyor. Anlatabilmişimdir sanırım...
Ramazan pidesinde falan çıkmıştı bir aralar Allah yazısı. Bu da çok kolay. Metal bir teli alın, Arapça Allah şekli verin. Pidenizi pişirirken, dışı sertleşmeye başlamadan önce bu teli ateşte kızdırıp yazı nerede çıksın istiyorsanız oraya basıyorsunuz. Siyah bir leke olarak Allah yazıyor artık pidenizde.
İşte el yapımı, ev yapımı mucize tarifleri. İstediğinizi kekleyin artık. Mal çok memlekette...
Geldik son kısıma...Ne bu olayların haber olması, ne birilerinin bunlara inanması ne de yazdıklarım gibi yöntemlerle birilerinin milleti keklemesi beni rahatsız etmiyor. Asıl rahatsız edici olan, bu olayları Allah'ın mucizeleri olarak gören bir kısım insanın orada burada "Kafirlere ibret olsun! Dine gelin Allahsızlar! Allah'ın kudreti! Allah nelere kadir!" diye zırvalamaları.
Allah yaptı diyelim onları. Zaten varlığını belirtmek için peygamberler, kitaplar yollamış bir tanrı bir de neden oraya buraya adını yazsın? İnandığınız Tanrı bu kadar mı megaloman?
Tamam diyelim hadi Tanrı oraya buraya çeşitli sebeplerle adını yazıyor ve bundan onun kudretini anlıyoruz. Peki bu resimdeki odunda çıkan "mutsuz yüz" kimin kudretini gösteriyor? MSN ifadelerine mi tapalım şimdi ne yapalım??? O yüzden başlıkta diyorum; Bundan da ibret alalım mı dar kafalılar? İnsan aklını kullanmamaya görsün, her boka inandırırsınız.
Ramazan pidesine kızgın telle adımı yazsam bana da taparlar mı acaba? Hayvan Yaşar'in kudreti! derler mi? Hahahhhh...
NOT: Şu sitede bu sözde mucizeleri görebilirsiniz;
http://www.beyingucu.net/mucizeresimler.html
Bu MSN Space sayfasında da biri ottan boktan mucize çıkarmış;
http://mucizevi.spaces.live.com/photos/
İyi eğlenceler...
SON 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder