8 Mayıs 2011 Pazar

Türk Komedi Filmleri


Son 2-3 yılda kaç Türk filmi çekildi?
Tam sayıyı bilmiyorum ama bir patlama yaşandı yerli filmlerde, o ortada. Bunların da kafadan 3/4'ü komediydi. Neden sizce? Çok mu komik bir milletiz? Yoksa kolayımıza mı gidiyor böyle "Sözde" komedi filmleri yapmak? Bu filmlere gülebiliyor musunuz?
Daha önceki yazılarımda da dediğim gibi; Bu ülkede büyük bir çoğunluk espri değil şaklabanlık istiyor.Neden? Espriyi anlayacak kültür düzeyinde kişi sayısı az çünkü.
Ama film yapımcıları bunu neden siklesinler ki. Aksine bundan kar sağlamaya çalışırlar. Bir tatil mekanına gidip 3 kuruşluk film çekiyorlar, sinemalara veriyorlar ve bu film gişe rekoru kırıyor.
Sonra "Türk sineması neden böyle kötü durumda?" dendiğinde "Filmlerimiz gişelerde yeteri kadar desteklenmiyor.Seyirci sayıcı az." diyorlar. Ulan tilkiler!! 3 yıl önce başladınız 3 kuruşluk komedi filmleri çevirip milleti toplamaya. Nereye gitti o paralar? Alın size destek, alın size seyirci. Hala bok gibi filmler, hala komediyle alakasız filmler... Sonra neymiş efendim ; KORSANA HAYIR!
Affedersiniz ama ANANIZIN AMI!! 3 kuruşa, şaklabanlıklarla dolu bir film çekip gişede vurgun yapıyorsanız KORSANA EVET diyorum ben...
KORSANA HAYIR ama ne zaman HAYIR? Kaliteli, özgün filmlerde HAYIR. Kaliteli filmleri gidin sinemada izleyin, orjinal CDsini alın veya... "Polis" adlı Türk filmi mesela, harika bir gerilim ve dram filmiydi. Filmden kimsenin haberi yok ama.
Bu yıl sinemalarda yayınlanan en ucuza mal olan film Recep İvedik, ama rekor kırdı. Adamlar resmen ayaküstü sikiyorlar sizi. Tatil yaptıkları yerde dandik bir film çekip, çeşitli argoyu, şaklabanlıkları da içine koyuyorlar, oluyor size film...yerseniz.(Ki yutan yuttu çoktan).
Filmlerin ucuza mal edildiği halde gişede büyük izlenme oranları almasını geçelim. Sinir olduğum başka bir olaya geçelim. Eski filmlerle dalga geçiyorlar ama aynı filmleri yeniden çevirmeye götleri yemiyor...
"Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" diye bir film çekildi. Peki neden komedi filmi yaptılar bunu? Hani "Dünyayı Kurtaran Adam" çok dandik bir yapımdı ondan mı? Muhtemelen. Peki size sorayım şimdi; "Madem Türk sineması, eski filmlerle dalga geçebilecek düzeye geldi, neden bunu göstermek için Dünyayı Kurtaran Adam'ın devamı niteliğinde ciddi bir film çekmediler?". Değil mi ama? Madem o kadar iyi filmler çekebiliyorsunuz artık, aksiyon filmi yapsaydınız şöyle özel efektlerle süslü de görseydik ne kadar ilerleme olduğunu. Ama ne gerek var; Defalarca tekrarlanmış esprileri tekrar kakalayıp, komedi filmi çekmenin verdiği rahjatlıkla efektlere yeterince önem vermeyip de çok rahat paranın amına koyabiliyorlar nasılsa.
Benzer şekilde; Cüneyt Arkınlı tarih filmleriyle dalga geçiyorlar. Madem o kadar çok biliyorsunuz, çekin doğru düzgün bir destan filmi de görelim ne kadar yapabiliyorsunuz. Bok atmak kolay tabi.
Ağzına sıçtıklarım...
SON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder