8 Mayıs 2011 Pazar

Tecavüz Cezaları Hafifletilmeli


Haneye tecavüzden veya patent haklarına tecavüzden bahsetmiyorum. Irza tecavüz...
Bence ırza tecavüz cezalarında kafadan birkaç yıl indirim uygulanmalı.
Neden?
Bir kere şunu kabul edin; İnsan da bir tür hayvandır. Öyle kusursuz varlıklar falan da değiliz. Sevdiğiniz kızın, aşık olduğunuz erkeğin çatır çatır sıçması gerçeği gibi, insanoğlunun acı ama gerçek bir çok özelliği vardır.( Bana sorarsanız bunlar acı falan değil, gayet doğal özelliklerdir )
Her canlı doğal seçilim sonucu daha çok birey üretmek üzere evrilmiştir ve seks hiçbir canlıda biz insanlardaki gibi tabu değildir.Belgesellerde dişisine tecavüz eden koalayı görünce "hehehheheh" ama bir insan tecavüze uğrayınca "LİNÇ!"...
İnsan diğer hayvanlardan zeka olarak üstün olabilir ama unutmayın ki insan, insan olana kadar tüm o hayvanları biçimlendiren aynı "kör saatçi"'nin (bknz: Richard Dawkins/Kör Saatçi) elinden geçmiştir, yani doğal seçilimin.
Doğasında belli periyotlarla çiftleşmek olan bir canlı toplumun tabuları nedeniyle bu isteğini bastırmak zorunda kalır. AMA, ÖZÜNÜZLE SAVAŞAMAZSINIZ !
Yıllarca tabular nedeniyle bastırdığı içgüdüler patlarsa burada suçu sadece bireye yüklemek yanlış olur...
Bana kalırsa tecavüze ceza bile verilmemeli ( hatta ceza sistemi diye bir şey hiç olmamalı ) ama toplu yaşamda düzenin sağlanması adına bir ceza verilsin diyelim. Tecavüz cezası insanlara sanki insan doğasında seks yokmuş gibi düşünülerek verilmemeli. Seks insani bir güdüdür, hatta en güçlü güdümüzdür. ( "Ne malum" demeyin. Çevrenize bakın, her şey seksle ilgili ama aynı zamanda toplumda en büyük tabu da seks )

Örnek vereyim;
A:Toplum içinde gaz çıkaran birini ayıplar mısınız?
B:Evet.
A:Neden? Midede gaz oluşması gayet doğal bir şey değil mi?
B:Evet midede gaz oluşması doğal, ama gaz çıkarmak hoş bir şey değil.
A:Peki insan gazını sonsuza kadar içinde tutabilir mi?
B:Hayır.
A:Yani eğer bir kişinin midesinde gaz oluştuysa ve bunu uygun şekilde çıkaramadıysa ayıplanmaya mahkum.Doğru mu?
B:Evet.
A:Midede gaz oluşması gayet doğal bir şeydir demiştiniz değil mi?
B: Tabii ki...

Şimdi bu öyküde ne neyi simgeliyor onları yazayım;
Ayıplanmak: Hapis cezasına çarptırılmak.
Toplum içinde gaz çıkarmak: Irza tecavüz etmek.
Midedeki gaz: Üreme içgüdüsü

Gördüğünüz gibi B kişisi midedeki gazı (Üreme içgüdüsünü) gayet doğal buluyor ama gaz çıkarmayı (Seks güdüsünün dışa vurulması (Sex)) hoş karşılamıyor.Yani B kişisi doğasında olduğunu kabul ettiği bir şeyi tabu haline getiriyor.Bu yüzden de midesindeki gaz tutulamayacak kadar birikmiş kişi "ayıplanmaya" mahkum oluyor.
Oysa mantıken, oluşumu doğal olan bir şeyin sonucunun da doğal karşılanması gerekir.
Kısaca kimse "toplum içinde gaz çıkardığı" için "ayıplanmamalı"...


Ama şimdi çıkıp "Tecavüze ceza verilmesin" desem bu kez kötüye kullananlar, zevk için, fantezi için yapanlar olacak bunu.

Bunun için en azından seksin insanın özünde olduğu ve aynı zamanda toplumdaki en büyük tabu olduğu göz önüne alınarak birkaç yıl indirim uygulanmalı ırza tecavüz cezalarında...

SON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder